Categorie
 
 
 
 
 
vineri, 21 august 2020
Drumețiile pe timp de noapte nu trebuie să fie pe întuneric

Nu cunoaștem o aventură mai mare, ca și campingul în pădure sau drumețiile pe întuneric. Uneori este necesar să luminăm asupra naturii neîmblânzite. Iluminarea adecvată este esențială pentru turiștii de orice fel și în orice mediu. De asemenea, ar trebui să aveți cu dvs. propria sursă de lumină. Există multe opțiuni de iluminare, așa că astăzi vom face puțină lumină în acest subiect.

Cum să alegeți o lanternă turistică?

Este important să aflați din timp ce tip de lumină doriți și de ce. Înainte de a cumpăra un corp de iluminat, puneți-vă următoarele întrebări:

  • Va fi o lumină doar pentru D-voastră sau intenționați o utilizare în grup?
  • Ce tip de turist sunteți? Veți dormi noaptea sau veți merge într-o noapte lungă de drumeție?
  • Tipul fasciculului - doriți un tip de far sau un fascicul direcțional?
  • Ce greutate a lămpii puteți purta?
  • Ce dimensiune a lămpii puteți împacheta cu Dvs?

1. Felinare

Felinarele vor fi cu siguranță cunoscute de fiecare dintre voi și poate aveți unul și acasă. Sunt o lampă foarte populară în special pentru turiștii din tabără, atunci când este necesar să se facă mai multă lumină pentru un grup de oameni sau ca lumină pentru cort. Dacă bugetul D-voastră este limitat, poate preferați să investiți într-un sac de dormit mai bun, iar rolul unui felinar vă va fi înlocuit și o lanternă. Cu toate acestea, dacă alegeți un felinar, vă recomandăm să căutați unul care să aibă o acoperire impermeabilă. Nu știți niciodată când ploaia vă va surprinde.

Majoritatea turiștilor folosesc felinare ca sursă de lumină secundară și sunt cel mai adesea folosite în autorulote sau grupuri mai mari ca lumină comună. Dezavantajul felinarelor poate fi greutatea lor mai mare și, de asemenea, dimensiunea nepractică.

Felinarele pe gaz pot funcționa și ca arzător, deci pot servi și ca aragaz mic.

2. Lanterne

Cei mai mulți dintre noi avem cel puțin o lanternă acasă, așa că, dacă abia începeți cu turismul de noapte, nu trebuie să investiți într-o lanternă nouă și veți fi mulțumiți de ceea ce aveți acasă. Cu toate acestea, atunci când alegeți o lanternă, acordați atenție dimensiunilor și alegeți una mai mică, cu iluminare LED. Există, de asemenea, lanterne cu moduri de iluminare diferite, de la cea mai slabă lumină la cea mai puternică. De asemenea, puteți întâlni cu SOS intermitent.

Uneori trebuie să folosiți două mâini, astfel încât dezavantajul lanternei este clar - probabil că nu veți urca pe pietre cu ea. Este dificil să faci unele lucruri când ai o lanternă într-o mână. Ținerea lanternei mult timp poate fi obositoare.

La lanterne, puteți întâlni trei tipuri de difuzie a luminii:

  1. fascicul fix - un singur fascicul larg de lumină potrivit pentru utilizarea normală
  2. fascicul spot - un singur fascicul de lumină condensat în reflector și, astfel, pătrunde la o distanță mare
  3. reglabil - lățimea fasciculului de lumină poate fi reglată de la un fascicul larg la unul îngust

3. Lanterne frontale

Lanternele frontale sunt alegerea de iluminat numărul unu pentru majoritatea turiștilor. Sunt de obicei mici, compacte, ușoare și vor merge cu D-voastră oriunde. Când purtați o lanternă frontală, aveți ambele mâini libere pentru orice activitate, ceea ce le face cea mai bună alegere pentru iluminatul individual. Dacă mergeți în drumeții nocturne, aceasta este cea mai bună alegere pentru D-voastră. Lanternele frontale pot avea, de asemenea, diferite moduri de iluminare.

Lanternele frontale au doar dezavantaje minore. Lumina lor este îndreptată acolo unde privești, astfel puteți orbii partenerii. Unii turiști se plâng de dureri de cap atunci când poartă lanterna frontală mult timp. Pentru a le evita, este bine să investiți într-o lanternă cu curele de calitate și să le reglați la dimensiunea potrivită.
 

4. Iluminare chimică

Lămpile chimice pot fi o soluție de iluminat foarte interesantă pentru aventura voastră. Puteți recunoaște bețișoare sau bețe de lumină din discotecă. Sunt foarte îndrăgiți de turiști și au fost folosiți chiar și în armată!

Nu au nevoie de nicio sursă de energie, lumina este creată pe principiul chimic. Avantajul este că nu ocupă mult spațiu și sunt ușoare. Tot ce trebuie să faceți este să le îndoiți bine sau să le scuturați, iar lumina va fi creată prin amestecarea lichidelor cu vopseaua fluorescentă.

Iluminatoarele lichide luminează și sub apă, nu emit căldură, deci este posibil să le folosiți în locuri unde există riscul de incendiu sau explozie. Bețișoarele iluminatoare pot lumina timp de aproximativ 8 ore și vă vor bucura cu o gamă largă de culori.

Ați ales deja o sursă de lumină pentru aventurile voastre? Aruncați o privire la oferta noastră și vă vom ajuta cu plăcere în caz că aveți întrebări.

 

 

Adaugă comentariu nou:

...

Adaugă răspuns la comentariu:

... Anulare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version