Categorie
 
 
 
 
 
miercuri, 18 martie 2020
5 metode de gătit primitive, care vă pot salva viața chiar și în această perioadă

Cu siguranță o să fiți de acord cu noi, că de la începutul timpurilor, oamenii au fost creativi și au utilizat doar resursele pe care le-a oferit natura. Haideți să aruncăm o privire asupra metodelor de gătit care au fost folosite odată și ne pot ajuta în continuare și azi să nu ne fie foame în condiții neprevăzute ...

Cu siguranță o să fiți de acord cu noi, că de la începutul timpurilor, oamenii au fost creativi și au utilizat doar resursele pe care le-a oferit natura. Nu aveau tigăi, oale sau sobe și totuși au supraviețuit și au aranjat metode pentru gătit. Totul a început cu descoperirea focului și a ajuns azi până la procesarea alimentelor folosind ustensile, cum ar fi cuțite, linguri, vase și chiar roboți de bucătărie care ne facilitează munca, dar ne fură și imaginația pentru a pregăti mâncarea. Totuși, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să acceptăm acest fapt, dimpotrivă, ar trebui să ne îmbunătățim în permanență gătitul, pentru că ne poate fi de folos în situații neașteptate care credem că nu ni se pot întâmpla ,,niciodată“.

Indiferent dacă sunteți în camping sau într-o situație cu adevărat de urgență, există 5 metode primitive de gătit despre care ar trebui să știți chiar astăzi.


1. Gătitul pe cărbune în foi mari

Aceasta este o metodă foarte similară cu prepararea alimentelor în folie, așa numita folie de aluminiu. Diferența este însă că vom folosi frunze comestibile în loc de folie de aluminiu.

Mai întâi trebuie să pregătim un foc lent și apoi să îl stingem. Acest lucru creează un jar fierbinte pe care punem cărbune. Cărbunele ar trebui să fie fierbinte, dar nu trebuie să ardă.


În timp ce cărbunele se încălzește în jar, găsim câteva frunze foarte mari pe care le putem folosi pentru a înfășura mâncarea. Rețineți că, frunzele trebuie să fie suficient de mari pentru a înfășura mâncarea pregătită, dar trebuie să fie și netoxice, deci alegem doar frunzele pe care le cunoaștem.

Frunzele de brusture sunt un exemplu foarte obișnuit și bun. Aceste frunze sunt cu adevărat mari și flexibile, așa că sunt ideale pentru acest mod de preparare a mâncării delicioase și suculente.

Vă recomandăm: după ce găsim frunze potrivite, priviți în jur

după crenguțe flexibile adecvate, rădăcini cu care putem lega și solidifica mai bine mâncarea deja înfășurată în frunze.

Dacă mâncarea este învelită și cărbunii sunt deja fierbinți, așezați mâncarea pe cărbuni. Cu ajutorul unui băț, puneți o porție din cărbune fierbinte direct deasupra mâncării, astfel încât să se poată găti pe ambele părți. Desigur, cărbunii de deasupra înlocuim mai des pentru a preveni stingerea acestora.



2. . Grătar pe foc

În ceea ce privește gătirea alimentelor pe grătar la foc, această metodă nu este foarte diferită de a face grătarul într-un cuptor de bucătărie.

Singura diferență este că s-ar putea să nu aveți un vas pentru a pune mâncare pe foc, așa că trebuie să construiți ceva care să poată ține mâncarea deasupra focului, fără a cădea în foc.

Desigur, avem o soluție pentru asta sub formă de tije solide de mesteacăn și salcie. Acestea pot fi utilizate pentru grătar la foc deschis, deoarece sunt flexibile, iar flexibilitatea este esențială pentru găsirea unui lemn potrivit pentru așa numita tigaie naturală.

Cum facem asta? Începem cu crearea unei „coroane” prin îndoirea unei bucăți de lemn mai lungi într-un oval și apoi traversând capătul ovalului. Finalizați ovalul legând traversarea de jos cu o scoarță de lemn flexibilă (forma finală ovală va fi în forma majusculei D). Cu ajutorul crenguțelor mici împletim ovalul cu aceste bețe și le permitem să se suprapună pentru o flexibilitate bună. Apoi, dacă doriți ca tigaia să fie și mai stabilă, adăugați o creangă în zig-zag prin tije așa numită tijă „stabilizatoare”. Va oferi suport alimentelor, iar dacă sunteți suficient de îndemânatici, vă va permite, de asemenea, să mutați lemnul sus și în jos, pentru a se potrivi pe anumite bucăți de mâncare.

După ce am pregătit „tigaie naturală”, trebuie doar să așezați mâncarea pe ea. Atunci când pregătim pește, putem face acest lucru punând două jumătăți de pește tăiate uniform pe o bucată de lemn și o întoarcem treptat. În tot acest timp de gătire a mâncării, țineți tigaia cu câțiva centimetri deasupra flăcării, pentru a evita arderea mâncării și păstrați-o drept astfel încât mâncarea să nu cadă.


3. Gătitul pe piatră fierbinte

Știți care este alternativa naturală de a găti într-o tigaie de teflon? Da, este gătitul pe piatra fierbinte.

Dacă utilizați o suprafață plană, cum ar fi o bucată de piatră mai mică, este îndeajuns să o încălziți pe foc, așezați mâncarea pe ea și apoi încălziți-o puțin. Asigurați-vă că piatra este uscată, apoi se va încălzi mai repede și are cel puțin o parte plană, astfel încât mâncarea să nu cadă. Curățați-o de praf sau ștergeți cu o cârpă și asigurați-vă că este mai groasă de un deget, astfel încât să nu se fisureze atunci când este încălzită la o temperatură ridicată peste 100 ° C.

Există două moduri de a găti pe piatră. Putem folosi fie o piatră mică pentru a prelucra o singură porție de hrană, fie putem așeza mai multe pietre mici pe un jar mic și larg, astfel încât să putem pregăti mai multe mâncăruri. Dacă dorim să folosim mai multe pietre mai mici, trebuie să lăsăm pietrele să se încălzească cel puțin o oră.


Odată ce piatra este fierbinte, punem mâncarea pe ea și așteptăm până se gătește - timpul de gătit va depinde de ceea ce gătim și de cerințele noastre, dacă vrem ca mâncare să fie mai moale sau mai tare. Când mâncarea este gătită, nu o luăm de pe piatră, ci o lăsăm pe ea și o folosim ca bol sau farfurie. Până piatra se răcește, va dura cel puțin o jumătate de oră, deci ne va menține mâncarea plăcută și caldă în acest timp.


4. Gătitul într-o groapă cu aburi

Gătitul în groapa cu aburi este o formă de gătit pentru supraviețuire în sălbaticism care a fost folosită de secole. Începem prin a înfășura mâncarea în frunze mari, la fel ca gătitul pe cărbune, cu excepția faptului că avem nevoie de un loc unde să săpăm o gaură suficient de mare pentru a ține cărbunele și mâncarea.

Când săpați o groapă, asigurați-vă că ați săpat o adâncime de cel puțin 30 - 60 cm. Acest lucru este suficient pentru a încape  mâncarea, dar asigurați-vă că aburul nu scapă în timpul gătitului. După ce săpăm groapa, aliniem partea inferioară cu cărbunele.

Pregătim cărbunele, la fel ca la gătitul pe cărbune și așteptăm până ard și apoi le stingem doar ca să ardă încet (sufocat). Apoi punem mâncarea peste cărbuni și o acoperim cu pământul pe care l-am săpat. Lăsați mâncarea să fiearbă timp de cel puțin câteva ore și apoi o scoateți afară!


5. Gătitul pe băț

Cu siguranță o să fiți de acord că prepararea mâncării pe băț are farmecul ei. Există mai multe variante de bețe, atât verticale cât și orizontale, ușor dințate care ajută la ținerea cărnii sau a furculițe netede pe băț. Deoarece este aproape imposibil să iei un băț metalic pentru o campare mai lungă, avem instrucțiuni pentru a-ți crea propriul băț folosind doar lemn lung și solid.

În timp ce credem că lipirea unei cantități mici de carne pe o bucată de lemn și întoarcerea acesteia pe un foc deschis sună ușor, gătirea pe băț în natură dă o serie de probleme. La început, fiecare carne care trebuie infiptă pe băț trebuie legată de băț. În acest fel, carnea rămâne fermă pe băț și împiedică ruperea acesteia.


De asemenea, este important să ne amintim că carnea se micșorează atunci când este gătită, așa că, chiar dacă credem că am legat bine carnea de băț, este posibil să nu fie așa. Vă recomandăm să legați carnea de băț cu sârmă, coarde naturale, flexibile și ferme. Când prăjim întregul animal, nu putem uita să legăm și membrele. Dacă nu am face acest lucru, carnea de pe băț ar fi deviată în afara centrului de greutate și exista o posibilitate mare de rupere a lemnului de sprijin.

Trebuie să ne amintim, de asemenea, că bățul trebuie să fie și el rotit. În condiții naturale dificile, trebuie să stați lângă foc și să-l întoarceți manual.

Dacă doriți să intrați în natură cu echipamente mai confortabile și grozave, priviți AICI

 

Adaugă comentariu nou:

...

Adaugă răspuns la comentariu:

... Anulare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version