Categorie
 
 
 
 
 
vineri, 14 iunie 2019
Plăcuțele de indentificare - astăzi un hit la modă, în trecut un simbol al morții

Aspectul armatei și al militarului nu se va demoda niciodată și se confruntă în prezent cu renașterea sa. Include, de asemenea, accesorii mici, cum ar fi ochelari de soare de tip pilot, bijuterii și ceasuri paracord, sau chiar plăcuțe care sunt purtate ca un colier. Sunt disponibile în diverse culori, le puteți ștanța singuri cu datele dvs., citatele preferate, precum și date importante din viața dumneavoastră. Dar știți de unde vin și cum trecutul lor întunecat s-a transformat treptat într-un viitor luminos? Așadar, nu ezitați să citiți mai departe ...

Utilizare militară

Din punct de vedere militar, acesta este un tip specific de mărci de identificare purtate de personalul militar. Ele sunt utilizate în primul rând pentru a identifica soldații răniți sau căzuți. Literatura datează nașterea lor oficială în anii 1851-1866 în timpul răscoalei de la Taiping. Așa că am putea spune cu ușurință că, ca multe alte lucruri, etichetele au fost inventate în China. Cu toate acestea, această afirmație nu este fondată deloc, deoarece soldații au fost inventivi cu mult înainte de acest moment.

 

Antichități

Credeți sau nu, cea mai veche mențiune a unor astfel de obiecte precum etichetele de astăzi provine din Grecia antică, direct din Sparta. Înainte ca spartanii să intre în luptă, își scriau sau își sculptau numele pe ciocane scurte, pe care le legau de încheieturile mâinii stângi. De asemenea, au folosit tipul mărcii la Roma, fiecare legionar a primit un mic disc de plumb numit legiunea și inițialele sale. Era atașat la un șnur de piele, pe care legionarul l-a legat de gât.

 

Răscoala Taiping (1851-1866)

Soldații armatei imperiale și insurgenții purtau o etichetă foarte originală, din lemn. L-au fixat la centură, astfel încât să-i poată identifica în caz de rănire sau deces. Acesta conținea numele și vârsta soldatului, data intrării, precum și clasificarea și secțiunea acestora.

 

Războiul civil american (1861-1865)

Imediat după izbucnirea războiului civil, era clar că va avea multe victime. Cu toate acestea, soldații erau dispuși să-și facă din viață un scop mai înalt și nobil. Fiecare soldat știa că poate cădea în luptă, așa că au încercat să marcheze corect. Au fixat sau au cusut o bucată de hârtie cu numele și adresa de domiciliu pe interiorul paltoanelor sau au gravat aceste informații într-o cataramă moale.

 

Războiul franco-prusian (1870-1871)

O soluție cu adevărat revoluționară în dezvoltarea etichetelor a fost un model din timpul războiului franco-prusac. În timpul războiului austro-prusac, un număr de soldați au murit, dar aceștia nu au putut să-i identifice, așa că guvernul a susținut introducerea etichetelor obligatorii pentru personalul militar. Brandurile de câini „Hundenmarken”, care erau deja folosite în Berlin la acea vreme, au fost alese ca model. Au fost purtate pe guler de fiecare câine al cărui proprietar a plătit taxa corespunzătoare pentru câini. Termenul anglo-saxon „etichetă de câine” provine probabil din acest termen.

 

Primul Război Mondial (1914-1918)

Dezvoltarea etichetelor pentru câini în perioada pre-război și la începutul războiului a fost diferită în Europa și America. Sistemul de etichete a înlocuit cărțile de identificare pentru trupele britanice prin Regulamentul 287 din 1916. Potrivit acestuia, fiecare soldat era obligat să primească două mărci. Primul verde a fost atașat de o sfoară în jurul gâtului și urma să rămână pe corpul soldatului pentru identificare. Al doilea, roșu, a fost atașat la primul semn și a servit scopurilor administrative în caz de deces. În plus, marinarii au putut achiziționa brățări opționale din materiale inoxidabile, deoarece etichetele oficiale nu trebuiau să reziste la imersiunea prelungită în apă. Prin trupele 204 din 1906, trupele americane au introdus marcarea obligatorie a trupelor lor. Fiecare soldat trebuia să aibă un identificator de mărime argintiu de jumătate de dolar, cu grosimea corespunzătoare, care să includă numele, gradul și divizia soldatului. Acest regulament a fost modificat în 1916 și numărul etichetelor fiecărui soldat s-a schimbat de la 1 bucată la 2.

 

Slovacia:

Fiecare soldat profesionist primește un semn personal de identificare la acceptarea sau numirea în serviciul public temporar, adică două etichete de identificare metalice cu un lanț metalic. Setul este format din două etichete cu protecție de margine din cauciuc și două lanțuri. Eticheta este fabricată din oțel inoxidabil și are următoarele dimensiuni: lungime 50 mm, lățime 28 mm, grosime 1 mm și diametrul orificiului pentru lanț este de 6 mm. Numele , prenumele , numărul nașterii și grupa de sânge a soldatului sunt marcate pe etichetă (cu majuscule fără accente). Etichetele sunt livrate cu două lanțuri, de 120 mm și 670 mm lungime, din aceeași țesătură ca și etichetele în sine.

 

Utilizare medicală

Informațiile pot salva vieți. Medicina este, de asemenea, ghidată de acest motto, așa că găsim o utilizare largă a mărcilor în acest domeniu. O persoană rănită este adesea inconștientă și informații suplimentare despre sănătatea ei sunt esențiale pentru medici. Cele mai cunoscute sunt etichetele cu grupa sanguină și factorul Rh ale unei persoane, dar există și, de exemplu, etichete cu diagnosticul menționat mai sus, precum boli cardiovasculare, epilepsie, diabet, diferite forme de alergii etc. Cu toate acestea, includem și semne de urgență care conțin informațiile de contact ale unei persoane apropiate.

 

Modă

Imaginea militaristă a pătruns în cercuri mai largi de modă. Putem găsi diverse piese de etichete pe piață, de la cele mai simple la diamante unice. Din păcate, nu veți găsi milioane de modele aici, dar etichetele clasice sunt disponibile pentru toată lumea în 3 variante de culoare: auriu, argintiu și negru. Pentru a face un cadou unic, tot ce trebuie să faceți este să alegeți o culoare, să tastați textul și etichetele personalizate vor veni la dvs. :-)

 

Adaugă comentariu nou:

...

Adaugă răspuns la comentariu:

... Anulare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version