Categorie
 
 
 
 
 
joi, 22 martie 2018
Gătit în natură - sfaturi și tipuri utile

Ați observat că, atunci când cineva pe care îl cunoașteti iese în natură, ia adesea cu el o movilă de mâncare ieftină, nesănătoasă și, din păcate, instantanee? Ca și cum ar fi o regulă nescrisă pe care trebuie să o urmezi orice ar fi nevoie. În acest articol, am decis să vă arătăm nu numai că gătitul în natură poate fi distractiv, ci mai ales faptul că este posibil să combinați natura cu mâncarea uimitoare.

De ce ar trebui să încercați să gătiți în natură?

Gătitul direct în natură este o experiență unică care depășește doar câteva. Poate fi o activitate foarte distractivă, mai ales dacă intenționați să căutați și să adăugați ingrediente „BIO ultra fresh” din împrejurimi (frunze de urzică, păpădie) sau condimente în funcție de loc și anotimp.

Pur și simplu, nu ești legat de nicio rețetă exactă și creativitatea ta culinară se poate manifesta pe deplin. Nu rezistați la gătitul adecvat atunci când planificați un cort în natură și expuneți supele instantanee asiatice unui cronometru.

Este adevărat că va trebui să faceți unele compromisuri. Din casă puteți lua probabil un frigider sau un congelator pe drum. Dar, când sunteți deja în natură, de ce să nu încercați ceva nou, neobișnuit, interesant și în același timp gratuit? De exemplu, o astfel de supă din frunze de urzică va fi cu siguranță o experiență pe care majoritatea oamenilor nu o vor uita o viață întreagă! Vei vedea singur că în natură nu este deloc dificil cu gătitul și în plus - în natură te vei bucura de mâncare mult mai mult.

Ce să iei cu tine?

Doar nu vă fie frică. La urma urmei, când strămoșii noștri antici au făcut-o cu mii de ani înaintea noastră, este clar că toți avem acest tip de dietă și gătit în ADN-ul nostru. Cu toate acestea, vă recomandăm să aduceți cu dvs. câteva facilități moderne care vor face gătitul mai ușor în natură. Înțelegem în special:

Lăsăm alte lucruri și ingrediente aromatizante la alegerea dvs. individuală, în funcție de ceea ce doriți să gătiți în natură. Cu toate acestea, gândiți-vă bine înainte de călătorie și luați în considerare totul cu atenție, astfel încât rucsacul să nu vă împovăreze inutil pe drum.

Pornirea unui foc și gătitul în natură.

Sfaturi și tipuri pe care le puteți folosi atunci când gătiți în natură

1. Grătar de pădure - cel mai simplu mod de a găti

Săpați o gaură și folosiți o brichetă sau un silex pentru a porni un foc. Așezați 2 pietre plate pe părțile laterale ale vetrei și așteptați până la formarea unei înmormântări corespunzătoare cu cărbuni strălucitori. Cărbunii se joacă foarte mult timp, așa că nu te grăbi nicăieri și lasă să dispară toate flăcările. Aici, există un grătar de pădure în lume! Puteți așeza orice oală pe piatră, le puteți schimba distanța una de cealaltă după cum doriți.

2. Coacerea pe vârfuri - un vechi clasic

O metodă foarte veche și dovedită, care este folosită și pentru coacerea animalelor întregi. Poate fi folosit pentru tot ce prindeți (fazan, pește, animale mai mari). Cu toate acestea, deoarece niciunul dintre noi nu este un sac, este în principal o modalitate excelentă de a coace cârnați, slănină, carne în natură. Când faceți vârfuri, asigurați-vă că este o bucată de lemn perfect umedă. Dacă nu, va arde în timp și mâncarea va cădea în vatră.

Deci, cum gătiți în natură? Pur și simplu înțepați întreaga carne cu un vârf de la început până la sfârșit. Apoi așezați-l pe 2 bucăți de lemn în formă de „Y” înfipt chiar lângă foc (aveți grijă și la ardere)  pe care vârful poate fi rotit și prăjit uniform.

3. Cuptor de pământ - pentru cei răbdători

O modalitate excelentă de a coace carne în natură. Săpați o gaură (reglați dimensiunea la tipul de mâncare) și puneți un foc bun pe fund, astfel încât să obțineți mult carbon. Vă recomandăm să începeți pregătirea înainte de a vă fi foame - în mod ideal cu 2 ore înainte.

Când este suficient carbon, acoperiți focul cu pietre și puneți mâncare pe el, presărați-l cu condimente. Acelea adaugă un gust mai fierbinte , puteți încurca și carnea în frunze de zmeură sau urzică și apoi acoperiți totul cu mai multă iarbă / frunze pentru a o menține umedă. Apoi se toarnă lutul din groapa excavată și se lasă să se coacă.

O astfel de gătit în natură durează destul de mult, întregul porc se liniștește toată ziua. Prin urmare, vă recomandăm să îl testați pentru prima dată acasă, în grădină, cu o bucată mică de carne și legume. Cine așteaptă va vedea. Rezultatul este incredibil de gustos!

Gătit și coacere în natură pe cărbuni.

4. Aragaz dintr-o cutie

Câteva crenguțe și o cutie sunt suficiente pentru a prepara cafea. Luați o cutie de zmeură sau bere și faceți găuri regulate în ea de-a lungul vârfului. Puteți face găuri cu vârful unui cuțit elvețian . Apoi adăugați o mică gaură rotundă în partea de jos, astfel încât să puteți adăuga crenguțe. Apoi puneți doar o sursă de foc (cuburi de alcool uscate, lumânare, ramuri) în cutie și aprindeți-o. Orice vă place, așezați mâncarea / ceașca deasupra găurilor și puteți prepara sau pur și simplu reîncălzi ceaiul.

SFAT: Vrei să gătești în natură să fie o jucărie pentru tine?

Soba de camping pentru natura

Vă recomandăm o sobă de camping ușor de transportat, datorită căreia puteți găti totul mai repede.

Scurt rezumat la final

Gătitul în natură nu este stereotip și este uimitor mai ales că veți ajunge la rezultat după ce ați cheltuit mai multă energie, dar pe de altă parte vă va plăcea creația cu atât mai mult. Improvizează, fii surprins de ceea ce întâlnești în natură și încearcă să gătești în natură. Dacă gătești în mod regulat în călătoriile tale, scrie-ne recomandările și sfaturile tale. Nu numai noi, ci și alți cititori îl vom aprecia!

Afișați categoria OUTDOOR

 

Adaugă comentariu nou:

...

Adaugă răspuns la comentariu:

... Anulare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version