Categorie
 
 
 
 
 
miercuri, 27 iunie 2018
3 mituri ale supraviețuirii care te pot ucide (partea 2)

Linia dintre viață sau moarte poate fi foarte subțire în unele cazuri. Mai puțină experiență, ignoranța terenului sau o situație neprevăzută poate transforma o călătorie inocentă în natură într-o dramă în care poți lupta pentru o viață. Ei bine, pentru că nu există niciodată suficiente sfaturi bune, vom încerca să urmărim Partea 1. Astăzi vom arunca o privire la alte 3 mituri despre supraviețuire, care ar complica mai degraba viata decât să vă ajute cu adevărat.

Vizualizați partea 1 - Mituri despre supraviețuire

Mitul 1 - Fără busolă, te poți orienta în funcție de mușchiul de pe copaci.

Nu ai o busolă la tine? Conform acestui sfat, atunci când vă deplasați pe un teren necunoscut, ar trebui să vă orientați cu ușurință în funcție de mușchi și să vă găsiți cu ușurință ieșirea din „labirintul natural”. Se spune că mușchiul crește doar pe partea de nord a trunchiurilor de copaci. Dar cât de mult adevăr există în această afirmație?

Muschiurile își amintesc cu adevărat mai mult decât suficient.Pe pământ erau de dinaintea dinozaurilor și îi putem găsi pe coastele arctice reci, în tropice și în cele mai nordice părți. Aceste organisme aparent fragile înșeală perfect corpul și pot supraviețui în deșerturi în care sunt prăjite de soarele fierbinte sau si in alte condiții extreme. Desigur, ei prosperă și în latitudinile noastre temperate.

Nu vă faceți griji, nu vrem să vă impovaram cu biologie sau geografie. În rândurile anterioare, am vrut doar să indicăm că, dacă mitul nostru ar fi adevărat,ne-am putea orienta în natură oriunde în lume. Cu toate acesteaasa cum ne-am obisnuit deja adevărul este întotdeauna puțin diferit. Deci, dacă cineva vă va convinge că și-a găsit drumul spre casă datorită mușchiului, luați-l cu previziune și rezervare. Nu trebuia să fie chiar așa și motivul este simplu.

Mușchiul crește într-adevăr preferențial din partea de nord a trunchiurilor. Cu toate acestea, nu este o garanție de 100%, conform căreia este posibil să te orientezi intodeauna în teren. Partea nordică este de obicei mai umedă și mușchiul prosperă pe ea, dar creșterea mușchiului poate fi afectată de alți factori. De exemplu, prezența unui copac din apropiere poate crea condiții optime sub formă de umiditate ideală, circulația aerului și lumina soarelui. Rezultatul? Trunchiul unui copac poate fi acoperit cu mușchi din mai multe părți ale lumii. Deci nu aceasta este calea de urmat. Nici figurativ, nici în viața reală. Din păcate, acesta este doar un alt mit care se încadrează în categoria celor false.

Mitul 2 - Dacă gheața de sub mine nu se sparge la marginea țărmului, mă va ține peste tot.

Când va rătăciți prin natura înzăpezită, vă recomandăm să vă scurtați călătoria peste un râu sau un lac înghețat. Cu toate acestea, dacă doriți să evitați o greșeală fatală sau nu doriți să concurați cu urșii polari, fiți conștienți de faptul că gheața poate avea o grosime diferită la marginea malului și alta undeva în mijlocul râului . Și dacă gheața te-a tinut undeva la 2 metri de țărm, tot nu este o garanție a unui transfer sigur în cealaltă parte.

Amintiți-vă că nu numai crăpăturile sau capacele semnalează gheață slabă . Acordați atenție chiar dacă există un strat continuu de zăpadă pe cursul de apă sau pe suprafața apei. Motivul este prozaic. Chiar și în cazul înghețurilor severe, zăpada pe gheață ar putea afecta semnificativ creșterea grosimii sale . Mai simplu spus, grosimea gheaței va fi foarte probabil să nu fie uniformă și se poate întâmpla cu ușurință ca după câțiva pași să ajungeți în apă cu gheață.

În mod similar, nu este nevoie să cazi la falsa iluzie a unei grosimi suficiente a gheatei în cele mai înguste puncte și curbe ale unui curs de apă. Din acest punct de vedere, locurile cu curgere rapidă sunt, de asemenea, critice în cazul cursurilor de curgere sau în cazul corpurilor de apă mai mari, locuri care trec brusc în adâncimi mai mari. Chiar și în aceste cazuri, gheața este mai slabă și mai subțire. Deci care este concluzia? Nu vă bazați pe un mit comun și știți că prudența nu este niciodată suficientă.

Mituri despre supraviețuire - gheață.

Mitul 3 - Pentru degeraturi este bine sa va frecati cu zăpada dar si pentru încălzire rapidă .

Ajunge un nord puternic, temperaturile scazute , mănușile uitate, fara acces la civilizatie și degerăturile de pe mâini sunt adesea aproape sigure. Ceva similar, poate doar cu o combinație diferită de alte cauze și hipotermie severă este în lume. Deci, ce se întâmplă în aceste cazuri? Credeți în mit sau va mai trebui să faceți ceva complet diferit?

După cum probabil știți deja, a doua parte a întrebării ascunde răspunsul corect. Nu poți freca degerături pe mâini, dar și pe nas sau pe față, cu zăpadă . Un astfel de prim ajutor ar face mai mult rău decât bine și, ca urmare a frecării cu zăpadă, ar exista un risc minim de afectare a pielii. Prin urmare, cel mai bun lucru de făcut este să încălziți treptat zona afectată. Indiferent dacă dumneavoastră sau o altă persoană aveți degerături pe mâini, vă va ajuta dacă vă puneți mâinile sub axile de la început. Ulterior, este necesar transportul către căldură și plăcile călduțe vor ajuta, de asemenea. Cu toate acestea, am dori să subliniem acest lucru. Doar dale călduțe. Nu folosiți niciodată comprese fierbinți sau apă fierbinte pentru degerături.

Există două modalități de a ajuta la hipotermie, în funcție de faptul că hipotermia a apărut brusc sau treptat. Ajutorul pentru subrăcirea treptată nu poate fi în niciun caz bazat pe sfaturile date în taxa de trecere. Este logic doar că dacă subrăcirea organismului a avut loc în câteva ore, atunci încălzirea va trebui să fie treptată și mai lentă . Organismul hipotermic nu trebuie să sufere un șoc. Transportul la căldură, învelirea într-o pătură și servirea băuturilor calde, nu foarte fierbinti, vă vor ajuta.

Când spargeți gheața sau cădeți în apă rece, este necesar să iesiti rapid, să va scoateți hainele umede, să vă schimbați în haine uscate și să serviți băuturi calde . Prin urmare, dacă vrem să fim obiectivi, trebuie spus că în aceste circumstanțe mitul nu este atât de departe de adevăr și că încălzirea mai rapidă își justifică.

SFAT: Dacă sunteți interesat de subiectul miturilor, dar, din anumite motive, ați trecut cu vederea ultimul nostru articol, vă aducem în atenție 3 mituri despre supraviețuire care vă pot ucide (partea 1) .

 

Adaugă comentariu nou:

...

Adaugă răspuns la comentariu:

... Anulare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version